NVR Next interviewt Tein de Frel

Nieuws

maandag 2 september 2024

NVR Next interviewt Tein de Frel

"Vragen staat vrij, maar kies hiervoor wel het juiste moment."

In het kader van jonge rentmeesters onder de 35 is onlangs Tein de Frel door NVR Next geïnterviewd. Wat drijft deze young professional en waar loopt hij zoal tegenaan?

Tein de Frel

Naam: Tein de Frel         
Leeftijd: 33
Werkzaam bij, NVR-Kring: Van Ameyde Rentmeesters, Kring Oost
Wordt vrolijk van: wandelen, fietsen en werken in de natuur
Houdt niet zo van: procesmanagers

Hoe ben jij zo het vak ingerold?
Vanuit de biologie, door naar de bomen (Larenstein) en zo in aanraking gekomen met de Rentmeesterij. Het delen van ervaringen en kennis in de verschillende vakgebieden sprak mij aan.

Hoe heeft jouw loopbaan er tot op heden uit gezien en hoe ziet jouw toekomst eruit?
Een exponentiële leercurve bij Van Ameyde Waarderingen in de volle breedte van het werkveld. Ik heb de mogelijkheid gekregen om meerdere aspecten van het vak te leren kennen en daarin mijn eigen keuzes te maken. Binnen Van Ameyde is eigen initiatief belangrijk en als het bij de organisatie past wordt er actief meegedacht en ondersteuning geboden.

Bij welke kring zit je?
Gezien mijn werkgebied heb ik mij aangesloten bij Kring Oost. Het is wel mijn voornemen om binnenkort aan te sluiten bij bijeenkomsten van Kring Zuid en Noord omdat ik in beide gebieden beheeropdrachten heb. Meer contact met lokale Rentmeesters NVR lijkt mij een mooie toevoeging.

Volgens vaktermen behoor je tot de young professionals. Wat betekent dat volgens jou?
Wat een Rentmeester NVR doet, leert hij of zij niet tijdens een studie. In de praktijk doe je meer kennis en ervaring op en leer je van je voorgangers. Het zijn van een young professional lijkt mij precies dat. Genoeg voorkennis om te beginnen, de juiste instelling om meer te leren en een omgeving die je meeneemt en opleidt tot een (old) professional.

Waar loop jij als young professional zoal tegenaan?
Af en toe lijkt de hoeveelheid kennis, waar je als rentmeester over dient te beschikken, overweldigend veel. Eén van de eerste dingen die ik heb geleerd; vragen staat vrij. Kies hiervoor wel het juiste moment. Niet altijd waar de opdrachtgever bij zit. Maar je eigen leermeester of senior praat als het goed is graag over zijn werk. Laat tijdens een autorit of lunch dan ook geen moment onbenut om hem/haar de oren van het hoofd te vragen.

Wat is als young professional je bijdrage binnen jouw kantoor en binnen de NVR?
In beide gevallen gedraag ik mij als spons wat betreft kennis en ervaring. Daar voeg ik mijn eigen (voor)kennis aan toe met een klein sausje digitale ervaring. De combinatie brengt het traditionele werk van de rentmeester weer een klein stapje verder, hoop ik.

Mijn werk in één zin:
Gevarieerd werk waarbij de grens tussen uitvoering van het werk en genieten van je hobby af en toe door elkaar lijken te lopen.

Dit wil ik mijn mede jonge NVR-genoten meegeven:
Zoek bij het kennismaken met het vak bewust de breedte op tijdens stages of in de eerste werkzame jaren. Verken meerdere (soorten) werkzaamheden en kijk wat het beste bij jou past. Wanneer jij in je kracht staat heb je de meeste kans een opdrachtgever naar tevredenheid te bedienen.

Sluiten